Списання боргів

Банкрутство фізичної особи як стратегічний крок у фінансовому плануванні: переваги та ризики

Банкрутство фізособи часто сприймається як останній засіб розв’язання фінансових труднощів. Однак з певної точки зору це може бути й стратегічним кроком у фінансовому плануванні. Розберемося в основних моментах, що стосуються процедури, детально розглянувши всі за та проти.

Переваги банкрутства як стратегічного кроку

Розглянемо переваги банкрутства як частини довгострокового фінансового планування:

  1. Головний плюс банкрутства полягає в можливості звільнення від переважної частини боргів. Це дозволяє фізичній особі почати нове життя без тягаря фінансових зобов’язань, які не можуть бути погашені через суттєві труднощі.
  2. Під час процесу банкрутства діє мораторій на стягнення боргів, що забезпечує захист від кредиторів. Це означає, що вони не можуть застосовувати заходи примусового стягнення, такі як арешт майна або обмеження прав боржника.
  3. Банкрутство може принести значне психологічне полегшення, вирішивши проблему боргового тягаря. Це дає можливість зосередитися на відновленні фінансового стану без стресу постійного тиску з боку кредиторів.

Проте з перевагами бік о бік йдуть і певні труднощі, що виникають після визнання особи банкрутом.

Ризики банкрутства як стратегічного кроку

В першу чергу банкрутство залишає тривалий запис у кредитній історії, що може ускладнити отримання кредитів або іпотеки у майбутньому. Він зберігається протягом 10 років і вважається «червоним прапором» для кредиторів. До того ж у деяких випадках процедура банкрутства може включати реалізацію активів боржника для покриття заборгованості. Це може означати втрату цінного майна, такого як нерухомість або автомобіль.

Після оголошення банкрутства фізична особа може зіткнутися з обмеженнями щодо управління власними фінансами. Наприклад, можуть накласти обмеження на здійснення певних видів фінансової діяльності або на отримання нових кредитів.

Висновки

Перед тим як іти цим шляхом, важливо зважити потенційні переваги звільнення від боргів та захисту від кредиторів проти довгострокових негативних наслідків для кредитної історії та фінансової свободи. Безкоштовна консультація з фахівцями компанії «Звільнимо» допоможе у прийнятті обґрунтованого рішення.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button