Списання боргів

Банкрутство в умовах кризи: юридичні поради для фізичних осіб

Економічні кризи, на жаль, трапляються. І в такі непрості часи багато людей можуть постати перед фінансовими труднощами, що ведуть до утворення непосильних боргів. У цій ситуації процедура банкрутства може виявитися справжнім порятунком для фізичних осіб.

Що таке банкрутство фізичної особи?

Банкрутство фізособи — це законна практика, спрямована на врегулювання її майнових зобов’язань у разі, коли вона не в змозі їх виконувати. Простіше кажучи, це можливість почати фінансове життя з чистого аркуша.

Коли варто задуматися про банкрутство?

Замислитися над банкрутством слід, якщо ви:

  1. Відчуваєте значні фінансові труднощі — ваші доходи не покривають витрати, і ви не можете погашати зобов’язання перед кредиторами протягом тривалого часу.
  2. Маєте кілька кредиторів — у вас є борги перед кількома банками, мікрофінансовими організаціями, іншими фізичними особами.
  3. Отримуєте колекторські погрози — до вас регулярно надходять дзвінки або листи від колекторів, які вимагають погашення заборгованості.
  4. Відчуваєте себе в безвихідній ситуації — випробували всі можливі способи розв’язувати фінансові проблеми, але нічого не допомагає.

Якщо регулярно виплачуєте борги й вам не вистачає грошей на життя, а тіло кредиту не зменшується — залишайте заявку на консультацію.

Як ініціювати процедуру банкрутства?

Порядок провадження банкрутства фізичної особи здійснюється відповідно до статті 127 Кодексу України про процедури банкрутства.

Основні етапи такі:

  • Підготовка документів — вам необхідно зібрати пакет документів, що підтверджує вашу неплатоспроможність.
  • Подання звернення до суду — заява про визнання банкрутом вноситься до арбітражного суду за місцем вашої реєстрації.
  • Судовий розгляд — суд розгляне ваше клопотання та ухвалить рішення про визнання банкрутом.
  • Реалізація майна — якщо суд визнає вас банкрутом, ваше майно буде реалізовано на торгах для погашення боргів перед кредиторами.
  • Реструктуризація заборгованості — у деяких випадках суд може реструктурувати ваші борги, тобто змінити умови їх погашення. Також можливе повне списання.

Якщо ви зіткнулися з фінансовими труднощами та подумуєте про банкрутство, запишіться на консультацію до наших юристів. Ми допоможемо розібратися в нюансах процедури, оцінити шанси на її успішне проходження і захистити ваші права та інтереси.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button