Заборгованість

Боргова яма — як позбутися боргів

Кредит — найкращий варіант для того, щоб здійснити мрію у вигляді суттєвої, коштовної покупки, або ж просто закрити потреби, владнати певні фінансові пробіли до отримання заробітної плати. Однак цей спосіб не обмежується самими плюсами, бо завжди існує певний ризик прострочення строку виплати заборгованості. Тому необхідно аналізувати, думати наперед, як позбутися боргів назавжди.

Варіанти розв’язання проблеми

Перш за все не бійтесь самостійно вийти на зв’язок з фахівцем фінансової установи. Проблему можна нейтралізувати через процес реструктуризації, який передбачає внесення корективів у договір. У такому випадку ще підійде рефінансування, тобто взяття нового кредиту, який закриє попередній. Перераховані дії суттєво зменшать навантаження. Щоб отримати погодження на одну з них необхідно пояснити причину, чи, наприклад надати довідку про інвалідність.

Є ситуації, коли позика підлягає повному списанню: 

  • минуло 3 роки — це строк, коли закінчується позовна давність;
  • фінансова неспроможність дозволяє погашення, якщо кредит не виплачується більш як 60 днів і переважує понад 30 мінімальних зарплат; 
  • непрацездатність, яка зафіксована страховим полісом, звільняє від фінансових зобов’язань і переходить компанії. 

Рефінансування і реструктуризація дає можливість витрачати набагато менше коштів на погашення позики. Якщо все одно виникають складнощі та не вдається справитись навіть таким чином, варто піти до юриста для повного списання боргу.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button