Списання боргів

Чи можливо відновити кредитну історію після банкрутства? Поради фахівців

Відновлення кредитної історії після завершення процедури банкрутства — завдання не з легких, але цілком досяжне. Позитивна кредитна історія є ключовим фактором для отримання займів на вигідних умовах у майбутньому. Попри складнощі, з якими можуть зіткнутися особи після банкрутства, все ж є ефективні стратегії для відновлення рейтингу. Ми зібрали декілька порад від фінансових фахівців юридичної компанії «Звільнимо».

Починайте з малого

Після банкрутства ваша кредитна історія містить відмітку про це, що може стати перешкодою для отримання нових кредитів. Однак можна почати з невеликих сум або кредитних карток з обмеженим лімітом, які спеціально розроблені для людей з низьким рейтингом. Регулярні, своєчасні платежі по таким кредитам допоможуть покращити кредитну історію.

Своєчасні платежі

Своєчасність погашення боргу — це найважливіший фактор, що впливає на кредитну історію. Навіть після банкрутства важливо робити всі платежі вчасно, незалежно від того, чи вони за кредитними картками, комунальні чи погашення кредитів.

Користуйтеся кредитним лімітом розумно

Не варто використовувати весь доступний кредитний ліміт. Фахівці радять брати не більше 30% від загального ліміту по кредитних картках. Це демонструє кредиторам вашу фінансову відповідальність та контроль над власними фінансами.

Створення бюджету та контроль за витратами

Ефективне управління фінансами після банкрутства передбачає ретельне планування бюджету та контроль за витратами. Ведення обліку доходів та витрат допоможе уникнути повторного накопичення боргів та сприятиме фінансовій стабільності.

Моніторинг кредитної історії

Регулярно перевіряйте свою кредитну історію на предмет помилок або неточностей. Ви маєте право на один безкоштовний звіт на рік від кожного з трьох головних кредитних бюро України. Якщо ви знайдете помилки, негайно оскаржуйте їх.

Звернення за професійною допомогою

Консультація з фінансовими консультантами або кредитними радниками буде точно корисною. Юристи компанії «Звільнимо» безкоштовно нададуть індивідуальні поради та рекомендації щодо відновлення кредитної історії, засновані на вашій конкретній ситуації.

Резюмуємо

Відновлення кредитної історії після банкрутства — процес тривалий, вимагає дисципліни та відповідального підходу до управління власними фінансами. Застосування вищевказаних порад допоможе покращити рейтинг і відновити довіру кредиторів.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button