Персональні фінанси

Прострочення за кредитом — чим загрожує

Організації, що видають кредити у невеликих сумах мають свої методи боротьби з недобросовісними позичальниками. Боржнику можуть назначити пеню за те, що він пропустив термін транзакції. Метою цієї статті являється роз‘яснення питання щодо наслідків прострочення кредитного терміну в Україні та принцип дії в таких ситуаціях банківських та мікрофінансових установ.

Банк

Якщо клієнт інстанції завчасно не повертає прострочений кредит, вона має усі повноваження залучити проти такої особи санкційні заходи у вигляді відсотків або штрафів. Бувають випадки, що обидва варіанти застосовуються в один і той же час. За умови, коли ситуація виходить з-під контролю, а санкційні заходи ніяк не впливають на дії позичальника, банк подає скаргу до суду.

Мікрофінансові організації

У випадку, коли клієнт запізнився з погашенням боргу МФО може змінити умови надання послуги та активувати неприємні умови, до яких відносяться відсотки, штрафи. У деяких організацій цей показник може досягати 50% від всього боргу. Якщо ці дії не мають результату, представники МФО залишають за собою право звернутися за допомогою до колекторів або суду.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button