Списання боргів

Скільки коштує та з чого складається вартість процедури банкрутства

Банкрутство фізичної особи в Україні — це складний юридичний процес, що відкриває можливість зменшити або визволитися від фінансового боргу, який неспроможно виплатити вчасно та належним чином. Визначення вартості даної процедури є важливим кроком, але це завдання, безперечно, вимагає ретельного розгляду в нашому блозі «Звільнимо».

Хоча ціна процедури банкрутства в Україні може залежати від індивідуальних обставин, загальна орієнтація стосовно вартості складає близько 30 тисяч гривень, додатково до платежів арбітражному керуючому.

Точні витрати на процедуру банкрутства

Щодо процедур для юридичних осіб, Кодекс визначає, що ініціювання процедури може лежати на боржнику або його кредиторах. У цьому контексті передбачені обов’язкові витрати, які повинні бути здійснені кожним учасником процесу.

Ці витрати включають:

  • Винагорода арбітражного керуючого — основна винагорода з фіксованим розміром, яка сплачується за виконання основних обов’язків, та додаткова, якщо процедура триває понад визначений строк.
  • Судовий збір — платіж, який вноситься кредитором при поданні заяви. За сучасним законодавством ця сума становить 10 прожиткових мінімумів для працездатних людей.

Однак боржник, за винятком судового збору, не несе інших обов’язкових витрат у цьому процесі.

Плюси процедури банкрутства

Переваги процедури банкрутства фізичної особи вражають своєю ефективністю. Розгляньмо позитивні аспекти цього юридичного процесу:

  1. Починаючи процедуру банкрутства, боржник автоматично припиняє нарахування штрафних санкцій, відсотків та пені, що значно полегшує його фінансове становище.
  2. У рамках процедури банкрутства усі претензії та вимоги кредиторів розглядаються виключно судом, об’єднуючись в одну справу про визнання банкрутства. Це спрощує процес для боржника та гарантує йому захист від різких дій окремих кредиторів.
  3. Податковий борг за три попередні роки до відкриття судового провадження визнається безнадійним і анулюється. Це дозволяє боржнику звільнитися від фінансового тягаря, пов’язаного зі сплатою податків.
  4. Визнання фізичної особи банкрутом може призвести до часткового чи повного звільнення від боргів. Рішення про банкрутство приймається судом.
  5. Закон про банкрутство передбачає спрощену процедуру, яка дозволяє боржнику ефективно та оперативно вирішити свої фінансові труднощі.

Ці позитивні аспекти визначають успішний вихід з ситуації боржником. Проте велику роль у досягненні сприятливого результату відіграє кваліфікований адвокат із банкрутства фізичних осіб. Його експертність та досвід є вирішальними факторами у формуванні рішення суду.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button