Прострочення по кредиту

Як позбутись від колекторів: варіанти розв’язання проблеми

Постійні нагадування, докучання друзям, близьким, листи, повідомлення з погрозами — це ще далеко не повний перелік психологічного насилля фахівців з простроченого кредитування. Важливо розуміти, як позбутися нав’язливих дзвінків колекторів та втручання в особистий простір. 

Нормативні акти України чітко регулюють діяльність усіх сфер діяльності, у тому числі й МФО. Це прописано у Законі №1349-IX від 2021 року, який значно покращує положення неплатників. 

Як швидко позбутися колекторів назавжди 

Їх робота контролюється законодавством й іншими відповідними організаціями України, тому якщо людину доводять до нестерпного стану своїми дзвінками та поведінкою, що порушує норми припустимого, то позичальник або інша постраждала особа має право написати скаргу до НАТО і ЄС.

Остаточно позбавитись від колекторів і впевнено закрити питання шантажу, погрозливих повідомлень назавжди допоможе лише вирішення долі боргу. Це може бути наступним чином: 

  • виплата позики;
  • рефінансування;
  • реструктуризація;
  • списання заборгованості за певної причини: фінансовий крах, інвалідність, закінчений строк позову.

Кожен з перелічених пунктів має свою специфіку. Для того, щоб не помилитись, потрібно звернутися за допомогою до юриста.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button