Списання боргів

Як вибрати підходящий тип банкрутства для фізичної особи: поради від юридичних експертів

Українське законодавство передбачає кілька процедур банкрутства для кожного окремого типу, які вирізняються своїми особливостями, перевагами та обмеженнями. Основним завданням нашої статті в блозі «Звільнимо» є допомога вам зрозуміти, як вибрати найбільш підходящий тип банкрутства, виходячи з вашої ситуації.

Критерії вибору типу банкрутства

Перед тим як обрати тип банкрутства, необхідно ретельно оцінити фінансові умови, зокрема розмір та характер боргів, рівень доходів, а також наявність та тип активів.

  • Окремі типи процесу можуть не дозволяти позбутися певних видів боргів, наприклад, податкових або аліментів. Отже, важливо знати структуру заборгованості, щоб визначити, який вид банкрутства буде найефективнішим для їх погашення.
  • Деякі процедури банкрутства вимагають, щоб рівень доходів боржника був нижчим за певний поріг. Тож саме фінансові можливості можуть вплинути на вибір між різними типами.
  • Якщо у вас є значні активи, які ви хочете зберегти, потрібно обрати тип банкрутства, який дозволяє їх захистити від продажу.

Враховуючи наведені деталі, процес не викличе переживань та непотрібних думок.

Типи банкрутства для фізичних осіб

В Україні основними типами банкрутства для фізичних осіб є:

  1. Банкрутство зі значним відстроченням платежів. Цей тип передбачає реструктуризацію заборгованості із можливістю її часткового або повного списання. Він підходить для осіб з постійним доходом, які можуть сплачувати частку платежу.
  2. Ліквідаційне банкрутство. В цьому випадку активи реалізуються для покриття боргів. Варіант може бути доцільним, якщо боржник не має можливості реструктуризувати борги або якщо активи перевищують зобов’язання.

Вибір підходящого типу банкрутства є важливим рішенням, яке однозначно вплине на ваше фінансове майбутнє. Підходьте до цього відповідально, зважаючи на всі аспекти фінансової ситуації.

Поради експертів 

Перед вибором типу банкрутства важливо проконсультуватися з кваліфікованим юристом, який спеціалізується на банкрутстві. Він допоможе оцінити вашу ситуацію і порадити найкращий варіант. Для цього можно залишити заявку на безкоштовну консультацію групи експертів компанії «Звільнимо».

Пам’ятайте, що банкрутство може мати довгострокові наслідки для кредитної історії. Зважіть короткострокові переваги від списання боргів перед потенційним негативним впливом на майбутнє кредитування. Додатково уважно ознайомтеся з умовами та вимогами кожного виду банкрутства, щоб зрозуміти, які зобов’язання ви повинні виконати, і які права зможете захистити.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button