Блог ЗвільнимоПрострочення по кредитуСтатті

Дієві алгоритми розв’язання проблеми прострочених займів

До недавніх проблем с пандемією додались ще і повно масштабні воєнні дії, відповідно, економічна ситуація в країні кращою не стала. Результат – ще більше скорочень робочих місць, падінь доходів, і як наслідок, різке підвищення відсотка прострочення по займам. Блог Звільнимо надає декілька корисних рекомендацій для людей, котрі мають непогашені займи.

Дії у випадку невеликого прострочення по кредиту

Кардинальні дії зі сторони банку при невеликих затримках погашення займу приймаються дуже рідко. Банк нагадує, що треба оплатити борги разом з невеликим штрафом. Якщо клієнт розуміє, що він точно не в змозі оплатити кредит, треба одразу направлятись до банку. Приходити краще вже з документами, які підтверджують серйозність обставин – довідка про непрацездатність, лікування хвороби та інше. У цьому випадку банки йдуть на зустріч боржникам. Без таких кроків варто очікувати на неприємні дії від колекторів.

Варіанти полегшення кредитного навантаження

ТОВ Звільнимо пропонує наполягати у банках про реструктуризацію або про рефінансування займу:

  • При реструктуризації змінюються первоначальні умови кредитування. Це зменшення процентів, продовження термінів та інше;
  • При рефінансуванні оформляється новий кредит для погашення старого. І якщо реструктуризація виконується в банку, який видавав первинну позику, то при рефінансуванні можна шукати той банк, де кращі умови нового кредиту.

Положення закону «Про банкрутство»

Кодекс України з приводу банкрутства у 2019 році зазнав змін. Компанія Звільнимо наполягає, що відтепер у кредиторів та боржників з’явилось більше опцій для маневру. На процедуру банкрутства можна подавати, якщо:

  • Офіційні місячні доходи не перевищують 50 тис. грн;
  • Борг перевищує 180 тис. грн;
  • Практично весь заробіток направлений на погашення займу;
  • За останній час великих угод не було.

Перераховані варіанти розв’язання проблем з боргами по кредиту є дієвими, проте, краще спочатку намагатись робити або реструктуризацію або рефінансування. Варіант з банкрутством варто розглядати лиш тоді, коли альтернатив нема.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button