Блог ЗвільнимоПрострочення по кредиту

Прострочення по кредиту – варіанти подальших дій

Причин, завдяки чому клієнт банку не може своєчасно погасити кредит, існує багато. На роботі можуть перестати платити зарплату, гроші потрібні для термінового лікування, також клієнт банально може забути внести кошти в зазначений термін. Результатом прострочення кредиту є грошові штрафи, дзвінки колекторів, та інші проблеми. Але цього можна уникнути, якщо розуміти декілька основних моментів. Блог Звільнимо пояснює, що треба робити у подібних випадках.

Наслідки за прострочення кредитного займу

Невелика затримка виплат по кредиту дуже рідко призводить до значних штрафів – зазвичай це необхідність виплати мінімального штрафу. Проблеми наступають у випадку прострочення на місяць чи більше. Найчастіше банк передає справу представникам внутрішньої служби повернення боргів. Вони намагаються зв’язатися с боржником, з членами сім’ї, с поручителями і нагадувати про непогашений борг. Якщо і це не допомагає протягом трьох місяців, то у справу вступають колектори. Вони діють більш зухвало й агресивно.

Фінальним етапом є звернення до суду, проте, все залежить від умов кредитування та розміру самого займу. По малим боргам, до 1 тисячі доларів, в суд звертаються дуже рідко. Проте, заборгованість по заставному кредиту призводить до судових розбирань.

Варіанті подальших дій

Важливо не ігнорувати проблему, та проконсультуватись у досвідчених фахівців, наприклад, корисні поради надає компанія Звільнимо. Найчастіше алгоритм дій виглядає так:

  • Відвідування банківської установи, бесіда з працівником банка, пояснення причин заборгованості разом з підкріпленням відповідними документами;
  • Домовленість про продовження терміну виплат, про пільгові канікули, про зміну умов кредитування, про реструктуризацію;
  • Оцінка вірогідності рефінансування займу.

Банкрутство, як вихід із ситуації

ТОВ Звільнимо рекомендує подавати на процедуру банкрутства, якщо інші варіанти не є дієвими. Результатом цієї процедури є можливість закінчити процес у суді, позбавитись від дій колекторів, та навіть легально покидати кордони країни. Але тут є декілька важливих умов:

  • Офіційний місячний дохід є менш як 50 тис. грн;
  • Сума боргу перевищує 180 тис. грн;
  • Заробіток не покриває позику, відповідно, борг постійно росте;
  • В останньому році не було угод на суму від 180 тис. грн;
  • Є чинне виконавче провадження;
  • За кредити не було виплат два та більше місяців.
Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button