Субсидії

Кому варто сподіватись на нарахування субсидії?

Субсидія за комунальними послугами дуже сильно виручає тих, хто має недостатньо заробітної плати або інших статків. Держава іде на зустріч таким громаддям, і встановлює те, яку різницю між заявленою та фактичною сумою по комуналці платити не треба. Для цього потрібно подати необхідні документи, вказати в них причини отримання субсидії, на які послуги та інше. Хоча спочатку треба все ж перевірити, чи дійсно можна розраховувати на отримання подібної компенсації. Блог ЗВІЛЬНИМО пояснює головні підстави для отримання чи відмові від надання субсидії.

Фактори для отримання субсидії та по відмови по заявці на неї

Останні оновлення по законодавству установили, що базовою умовою для отримання субсидії по комунальних платежах є витрати більш ніж 15% своїх статків на це. За нарахування цієї субсидії відповідальні органи ЖКК, які можуть і відмовитись від нарахування цієї компенсації. Наприклад, якщо загальна сума комуналки більше, ніж обов’язковий платіж.

Але ще є і достатньо других умов, які по законодавству не дозволяють нараховувати субсидії. Це непогашений борг по комуналці у розмірі в 340 грн. Далі треба дивитись на площу житла, тому що на житло с площею більше ніж 120 м2, та на домівки з площею в понад 200 м2, компенсації не буде. Взагалі, субсидія потрібна тим, хто реально має проблеми з грошами, тому не потрібно мати великих покупок на сім’ю з сумою більше ніж 50 тис. грн по одному чек. Якщо є аліменти, то за них треба платити, інакше субсидію не дадуть. 

Важливість наявності джерела прибутку

ТОВ «ЗВІЛЬНИМО» попереджає, що субсидію не отримати тим, у кого немає ані постійної роботи, або постанови в обліку в Центрі зайнятості. Також перепоною для отримання подібною компенсації є наявність відносно нового транспортно засобу. Автомобіль може бути не молодше п’яти років. Якщо говорити про те, чи має вплив прострочка за кредитом на рішення по видачі субсидії, то відповідь може дати тільки юрист.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button