Блог ЗвільнимоЗаборгованістьСписання боргівСтатті

Нюанси списання кредитів при наявній інвалідності

Для того, щоб боргові зобов’язання можна було легально не виконувати, треба мати об’єктивні причини. Далеко не кожна травма чи хвороба може дати вплив на банк, на відміну від інвалідності.  Корисні поради про те, як списується кредит при інвалідності, та що для цього треба, має Блог Звільнимо.

Фактори успішного списання кредиту при інвалідності

Дуже важливо при оформленні договору на кредит укладати договір страхування. Це додаткові витрати, проте, гарантує захист і клієнта і самого банка. Сенс у тому, що позика гарантовано буде повернена, якщо не від самого боржника, то від страхової. Для списання боргу простіше всього довести, що погашати кредит неможливо у зв’язку з тим, що боржник більше не може працювати по інвалідності. Важливо додавати до своїх слів документи, де вказані отримані травми або захворювання. 

Компанія Звільнимо рекомендує все ж страхувати кредити, особливо якщо кредит є великим. Без договору по страховці, подальші претензії ніхто приймати не буде.

Специфіка списання кредиту по інвалідності без страховки

Якщо угоди зі страховою оформлено не було, проте боржник дійсно є незайнятим інвалідом, то тут треба діяти наступним чином:

  • Очікувати три роки з моменту останнього внеску грошей, та за цей період нічого не підписувати з банком. Для підвищення шансів на успіх в суді, варто співпрацювати з юристами ТОВ Звільнимо;
  • Ініціювати банкрутство для чого також треба працювати с юристами. Борг повинен перевищувати 30 мінімальних заробітних плат, доходи не повинні покривати борги, а додаткового майна у боржника не повинно бути у власності.

Якщо банкрутство пройде успішно, то дзвінки від колекторів припиняться, а ключові судові заборони будуть знятими. Хоча найкраще одразу оформлювати договір зі страховою компанією.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button