Блог ЗвільнимоЗаборгованістьСписання боргівСтатті

Специфіка списання боргів по кредитах в ПриватБанку

Усі великі банківські установи в Україні видають споживчі кредити, і ПриватБанк не є виключенням. Є процент клієнтів, які не в змозі своєчасно виплатити кредит та відсотки, відповідно, вони стикаються з неприємними наслідками. Але Блог Звільнимо надає інформацію про те, як не потрапити на санкції від банку, і не виплачувати отриманий кредитний займ.

Процедура списання кредиту в ПриватБанку

Практика взаємодії з ПриватБанком говорить, що кредит найчастіше списується у наступних випадках:

  • Рівно три роки боржник не платив за свій кредит;
  • Боржник має підтверджену інвалідність, завдяки якій він більше не працює. Але тут варто мати оформлений договір зі страховою компанією, яка і буде покривати витрати банку;
  • Успішна процедура банкрутства, коли боржник має виплатити більше, ніж 30 мінімальних зарплат.

Компанія Звільнимо радить боржникам не діяти самостійно у суді, а працювати разом з юристом, тому що доволі важливо грамотно аргументувати свою позицію і доводити свою правоту с юридичної точки зору.

Результат списання кредиту по банкрутству

Після того, як борг перед банком по банкрутству буде знати, судові заборони також знімаються, а колектори більше не турбують. Фінальний результат залежить від того, чи повністю або частково був списаний борг, проте є і негативні наслідки. Наступні п’ять років не можна буде повторно об’являти себе банкрутом, а при кожній новій спробі взяти кредит буде обов’язкове повідомлення про неплатоспроможність. 

ТОВ Звільнимо наголошує, що банкрутство гарантовано має негативні наслідки, тому краще намагатись спочатку реструктуризувати або рефінансувати кредитний займ.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button