Списання боргів

Особливості списання кредитних боргів в Україні

Кількість боржників по кредитних займах в Україні завжди зростає в моменті різкого погіршення економічної ситуації. Пояснити це просто – втрата робочих місць, скорочення та інше. Відповідно, пошук способів списання кредитних боргів є доволі актуальним. Блог ЗВІЛЬНИМО розповість, коли є передумови для законного списання боргу і що треба робити у такому випадку.

Умови для позбавлення від боргових зобов’язань

Не треба думати, що списання кредитів та боргів є простою задачею, бо банки також не хочуть втрачати свої потенційні прибутки. Спочатку вони намагаються спонукати боржника віддати борг через особисті повідомлення або роботу через колекторські служби. Також не виключене звернення до суду. Все залежить від того, наскільки борг є великим, як поводить себе боржник і які умови прописані у договорі.

Коли є заборгованість перед банком, але фінансове положення не є критичним, краще спробувати домовитись з банком не про списання, а про покращення умов кредитування. Також варто спробувати оформити на себе новий кредит для погашення старих зобов’язань. Тільки після цього розумно намагатися частково або повністю списувати борги.

С точки зору клієнта, простіше всього очікувати, коли пройде термін позовної давності. В Україні він складає три роки з моменти останнього внеску грошей. За цей час нічого з банком підписувати не треба. Проблема в тому, що банк не буде сидіти склавши руки, тому варто очікувати багато дзвінків та повідомлень від установки. Якщо під час кредитування була втрачена працездатність через причину інвалідності, та є на руках договір зі страховою, то борг на себе візьме вже страхова компанія.

Нюанси процедури банкрутства

Банкрутство дозволить боржнику покращити своє положення тим, що борг або повністю спишуть або банк надасть привабливі умови кредитування. Але банкрутство фізосіб проводиться за визначеними правилами:

  • Треба мати борг у розмірі 180 тис. грн та вище;
  • Не мати стабільних доходів та додаткового майна, яке можна продати на користь банку;
  • За два останні місяці було менше половини платежів або вони повністю відсутні.

Практика показує, що проводити процедуру банкрутства без досвідченого юриста вкрай складно, тому що юридичні тонкощі процесу знають далеко не усі.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button