Списання боргів

Шанси на позбавлення боргів від МФО

Простота отримання позики в МФО не повинна вводити клієнта в оману, бо в ситуації виникнення боргу наслідки будуть куди жорсткішими, аніж в банку. Так і сама установа більш агресивно вимагає погасити борги. Але проблему боргу в МФО можна вирішити, і блог ЗВІЛЬНИМО дасть декілька корисних поряд по цьому питанню.

Проблеми при виникненні боргу в МФО

Якщо говорити глобально, то неприємні наслідки боргу в МФО також, як і перед банком. Різниця є в підходах, тому що там, де банк поводиться стримано, МФО поводять себе зухвало, агресивно, без сумління совісті і якихось заборон. При боргу спочатку дзвонять боржнику, потім дзвонять колектори родичам, на роботу. Надалі варто очікувати арешту майна, примусового списання грошей с рахунків, заборону на виїзд з країни. 

Щоб не доводити до цього, краще спочатку домовитись з установою про більш сприятливі умови кредитування, і тільки потім думати над тим, як списати борги МФО. Повністю ігнорувати наявність боргу вийде значно дорожче у майбутньому.

Позбавлення боргу перед МФО

Способи розв’язання проблеми боргів перед МФО відомі. Це домовленість про реструктуризацію боргу, коли сторони приходять до спільного рішення про пом’якшення встановлених в договорі умов. Це рефінансування, коли шляхом нового кредитного займу погашаються старі борги. 

Наступним кроком є спроби списати борги по кредитах, але треба мати передумови. Можна чекати три роки з моменту останнього внеску грошей і нічого за цей момент не підписувати. Можна довести факт отримання інвалідності і втрату роботи через це, для цього треба на руках мати чинний договір зі страховою компанією. І також можна оголосити себе банкрутом, що вимагає наявності боргу в 30 мінімальних зарплат, відсутності додаткового майна для реалізації і низьких доходів.

Співпраця с юристами «ЗВІЛЬНИМО» дати змогу отримати статус банкрута, що приводить до таких наслідків:

  • Знаття боргу перед МФО;
  • Зняття усіх судових обмежень;
  • Закінчення неприємних дзвінків від колекторів.
Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button