Списання боргів

Як діяти по закону при списанні боргів перед банком

В разі потреби позбутися своїх кредитних зобов’язань перед банком, варто завжди шукати саме законні методи, інакше проблеми можуть тільки збільшитися. Ігнорувати факт наявності боргу теж не найкраща ідея, відповідно, якщо є об’єктивні причини невиплат, то тоді треба почитати закон о списанні кредитів в України для розуміння своїх подальших дій.

Встановлені законом методи позбавлення боргів 

Для початку треба спробувати використати списання по строку давності. Тут варто дочекатись, поки з моменту останнього внеску грошей пройде більше, ніж три роки, і боржник в цей момент нічого з банком не підписував.  Це робочий варіант тільки для відносно невеликих кредитів. Другим варіантом списання боргів по закону є доказ факту отримання інвалідности та втрати працездатності. Це повинно статись саме під час кредитування, а боржник має мати на руках договір зі страховою компанією. Другий варіант з МФО працює доволі рідко, бо тут умови кредитування спрощуються і позика оформлюється без обов’язкового страхування.

Більше гарантій дає процедура банкрутства. Але тут варто знати, в яких випадках можна не сплачувати мікрозайм, бо і тут існують доволі чіткі критерії можливості списання.

Позбавлення боргу в МФО через банкрутство

Для ініціації процедури банкрутства через причину неможливості платити борг в МФО, треба перевірити, чи має клієнт важливі передумови для цього:

  • Загальний борг вже давно перевищив 30 мінімальних заробітних плат;
  • Нема особистого майна, яке можна відносно безболісно реалізувати в рахунок боргу. Тобто єдине житло продавати не можна;
  • За останні два місяці боржник платив по мінімуму або зовсім не платив.

Юрист по банкрутству фізичних осіб компанії «ЗВІЛЬНИМО» знає, які оновлення в профільному законодавстві були прийняти останнім часом, як краще діяти в конкретному випадку, і як краще представляти інтереси боржник в МФО при судових розбірках.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button