Списання боргів

Що радять юристи для списання заборгованостей в Україні?

Частка прострочених кредитних позик в країні росте, і поточна ситуація тільки погіршила процент тих, хто невзмозі своєчасно виконати свої зобов’язання перед банком. Якщо фінансове положення вкрай скрутне, то варто думати над тим, як грамотно списати свої борги перед установою. Блог ЗВІЛЬНИМО радить у цій ситуації працювати над розв’язанням питання разом з юристом, тому що він знає, як грамотно представляти інтереси подібних клієнтів.

Думка юристів на предмет розв’язання проблеми боргів

Нормативне законодавство регламентує процедуру списання боргів, проте, тут є всього декілька дієвих інструментів для цього. Спочатку усі радять зв’язатись з банком напряму та розв’язувати питання без третіх сторін. Наприклад, можна домовитись про покращення поточних умов кредитування, або про оформлення нової позики в тому ж банку для погашення старого кредиту.

Якщо подібні перемовини з банком нічого не приносять в кінці, то тоді варто розглядувати усі варіанті по списанню боргів. Якщо прострочення по кредитах має давність в три роки та більше, і за цей період боржник нічого не платив і нічого не підписував, то тоді банки доволі часто борг списують. Але якщо борг невеликий. З великими кредитами подібне не пройде.

При отриманні інвалідності під час кредитування та втрати працездатності, боржники автоматично можуть спиратися на відповідній пункт у договорі зі страховою. Але якщо цього договору нема, то пільга застосовуватись не буде.

Процедура банкрутства доступна тим, хто зібрав боргів на суму від 30 мінімальних зарплат та більше, має відносно невеликі прибутки, які не покривають борг, та не має в наявності майна для реалізації. Фіналом успішного списання боргу через банкрутство є наступне:

  • Позбавлення заборон покидати країну та інше;
  • Позбавлення дзвінків від банку або колекторів;
  • Зняття фінансового боргу перед банком

Де найняти юриста для списання боргів?

ТОВ «ЗВІЛЬНИМО» має у своєму штаті фахівців, які мають досвід справ по списанню боргів. Статистика виграних справ становіть понад 92 проценти.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button