Списання боргів

Вихід від кредитних зобов’язань через списання боргів

Не варто втрачати надії, коли борги перед фінансовими установами є достатньо великими. Це є проблемою для клієнта банка, проте, він має декілька опрацьованих варіантів списання боргу. Дієве законодавство дозволяє боржникам застосовувати дозволені інструменти виходу від кредитних зобов’язань, проте, тут треба дивитись на конкретних умови кредитування.

Проблеми непогашених заборгованостей перед банком

Велика частка заробітку фінансових установок залежить саме від того, чи будуть клієнти вчасно вертати кредити. Це означає, що на рівному місці ніхто прощати позики не буде. При наявній заборгованості, банки спочатку будуть активно дзвонити або писати боржникам самі, потім підключаються колекторські компанії. Якщо після цього клієнт нічого не робить, то варто очікувати наступних проблем:

  • Неможливість покинути країну;
  • Арешт існуючи майна;
  • Нарахування доволі великих грошових штрафів;
  • Стягнення заборгованості з депозитів примусовим порядком.

Списати борги по кредитах треба вже після того, як домовленість з банком про реструктуризацію або рефінансування ні до чого не привела. 

Реальність успішного списання боргів

Опираючись на чинне законодавство країни, можна вибрати для себе декілька варіантів того, як позбавитись від зобов’язань перед банком. Шукати відповідь на питання, як позбавитись від боргів, треба в залежності від поточної ситуації:

  • Коли з моменту останнього внеску по кредиту пройшло понад три роки;
  • Коли в момент дії позики клієнт тримав статус інваліда та втратив працездатність. І боржник має договір зі стразовою компанією;
  • Коли успішно завершена процедура банкрутства. Для цього треба мати борг вище 3-х мінімальних зарплат, коли не вистачає доходів на покриття боргу, і коли нема чого продати на користь боргу.

Банкрутство фізосіб в Україні є реальною практикою, котра реалізується багатьма боржниками. При залученні до справи досвідчених юристів, можна значно пришвидшити процес банкрутства.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button