Прострочення по кредиту

Термін позовної давності по кредиту: основні аспекти та поради фахівців

Перша задача користувача, який звертається за кредитуванням — довідатись повну суму з урахуванням відсотків. Але це ще далеко не все. Є не менш важливі нюанси, які потрібно обов’язково відстежувати. 

Перевіряйте термін дії договору і строк позовної давності. Що саме необхідно враховувати, читайте в блозі «Звільнимо» детальніше.

Поняття та основна інформація по позивній давності кредиту 

Під цим мається на увазі проміжок часу, за яким особа може звернутися до суду, аби відстояти свої права. Питання позовної давності актуальне як для кредитора, так і позичальника. Тобто клієнт завдяки цим даним має можливість не виплачувати заборгованість, а передати зобов’язання іншій стороні.

  • Попередній час по позовній давності не знімає відповідальності з боржника, тому йому необхідно виплатити всю суму кредиту.
  • Судом не визначається позовна давність, не проводяться фінансові розрахунки. Тільки утверджується вирок через клопотання.
  • Період триває лише за згодою обох сторін і не підлягає скороченню.
  • Процес можливо призупинити, щоб надалі відновити знову.

Перераховані факти допоможуть уникнути неприємних ситуацій при простроченні за кредитом та зрозуміти, як захистити свої права на законодавчому рівні, надати докази, якщо події цього потребують.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button