НовиниПраво

В Україні змінився судовий збір

В Україні відбулося підвищення судового збору після збільшення в країні рівня прожиткового мінімуму. Таку інформацію надали на сайті Судової влади України.

Збір, що включено до складу судових витрат, необхідно сплачувати, коли подають заяви, скарги до суду. Також це стосується видачі судами документів, випадків, коли ухвалюються окремі судові рішення.

Відтепер, зокрема, щоб подати заяву про затвердження плану санації, реструктуризації до відкриття провадження у справі про банкрутство необхідно сплатити 4,962 гривні.

Водночас відома інформація: щоб подати заяву до суду цивільної чи господарської юрисдикції, громадянин має сплатити суму від 124,05 гривень. Зокрема, позовна заява майнового характеру від фізичної особи або фізичної особи підприємця в цивільному суді обійдеться в 1% ціни позову. Проте в такому випадку сума не має бути менше ніж 992,40 гривень та не буде перевищувати 12,405 гривень. В суді господарської юрисдикції відповідна оплата за позовну заяву майнового характеру становитиме 1,5% ціни позову. Це коштуватиме не менш як 2,481 гривню і не більше 868,350 гривень. Щоб подати адміністративний позов майнового характеру до адміністративного суду, для фізичної особи судовий збір становитиме 992,40 гривень.Відзначимо, судовий збір зріс також для випадків подання апеляційних, касаційних скарг, позовних заяв немайнового характеру, заяв кредиторів, за видачу судами документів тощо.

Нагадаємо, є категорії осіб, які можуть не платити вищезгаданий збір. Також можливе відстрочення та розстрочення сплати, зменшення розміру судового збору.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button