Персональні фінанси

Як діляться борги по кредитах при розлученні

Судове розпорядження наголошує, що при розлученні списання кредитів та боргів неможливе — вони мають ділитися порівну. Колишня жінка не хоче відшкодовувати кредит, фінанси пішли на ремонт житла, де вона мешкає. Чоловік своєю чергою не бажає платити аліменти, поки не погасить борг. При цьому він повинен виплатити давній займ на автомобіль, крім загального, який поділений навпіл.

Як розділити квартиру куплену в кредит 

Для більшості людей, які вирішили розлучитись квартирне питання досить болюче та незрозуміле, особливо якщо воно пов’язане спільною іпотекою. Колишнє подружжя не знає, як правильно розділити дім, але відповідь очевидна — алгоритм поділу житлової площі аналогічний усьому іншому майну. Закон України зазначає, що спільно нажите належить обом, виняток — те, що придбано до одруження. Ролі не грає, хто чим займався. Тобто дружина може доглядати дітей, бути у декретній відпустці — права все одно рівні. 

Законодавство вбачає наступне: якщо договір одного із представників пари був укладений для добробуту сім’ї, то навіть після розірвання шлюбу залишається обом. Таким чином стає зрозуміло, що краще не витрачати додаткові ресурси на судові процеси, менш затратно та більш ефективно владнати питання мирним шляхом. Але якщо виникли, звертайтеся до адвокатів ТОВ «Звільнимо».

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button