Банківські кредити

Як обманюють банки

Є багато способів розвести користувача, причому більшість маніпуляцій ґрунтується саме на замовчуванні. Тобто клієнту повідомляється лише позитивна, вигідна інформація, а у договорі вона прописується більш широко. Якщо людина навіть захоче подати позов, то нічого не зможе довести — усі положення будуть трактуватись на користь банку. На практиці зрозуміло, що подібні рамки не дозволять вкладнику, позичальнику виграти судовий процес. 

Читайте Блог «Звільнимо», щоб розібратися в схемах установ.

Страхування 

Банк може нав’язувати послуги страхової організації. Мова йде про змову, де використовують наївного позичальника. Страховий поліс від партнерів коштує дорого та аргументується розширеним спектром можливостей, наприклад, більш вигідними виплатами, якщо виникнуть негаразди з кредитом. 

Схема погашення 

Банківський займ характеризується чітким графіком виплат, який прописується до узгодження договору і на час підписання здається цілком реальним. Користувачу пропонують здійснити плату наступним чином: 

  • Класичним — щомісячне відшкодування, яке зменшується платежами.
  • Ануїтет — поділ на рівні грошові частини до повного погашення. 

На перший погляд здається, що другий варіант більш лояльний, бо чітко формує суму платежу, але це омана, бо прострочення за кредитом неминуче через велику комісію.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button