Заборгованість

Як позбавитися від колекторів по телефону або особистій зустрічі

Колекторами є працівники агентств, які займаються стягненням заборгованостей усіма правовими способами. Факторингові організації викуповують борги позичальників у комерційних банків, або ж залучаються як третя сторона та отримують відсоток від суми, яку викуповують.

Як правильно взаємодіяти з колекторами

Основною зброєю при спілкуванні виступає кредитний договір. Він потребує ретельного вивчення для визначення рамок дій кредитора. Перш за все, необхідно з’ясувати, чи є в положення про передачу прострочених позик колекторським компаніям, і у разі наявності такого пункту — на яких умовах. Важливо не нервувати й не починати виправдовуватися, коли телефонує кредитор, а зуміти направити діалог в необхідне річище, для чого слід триматися нижченаведених правил:

  1. Не слід брехати державним виконавцям про персональні дані, розмір заборгованості, адже банк надав їм всю інформацію, яку мав про позичальника.
  2. Перед початком розмови необхідно уточнити назву компанії, де працює представник, його посаду, прізвище та по-батькові. Далі варто перетелефонувати до агенства та уточнити отримані відомості.
  3. Не намагайтеся тиснути на жаль, краще скажіть, коли почнеться виплата.

При особистій зустрічі з боржником державний виконавець вдається до різних засобів психологічного впливу. У цьому разі необхідно зберігати спокій та попередити про відповідальність за створення загрози життю та здоров’ю.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button