Заборгованість

Як не виконувати списання кредиту при заборгованості в Україні

Одразу варто сказати, що прострочення за кредитом в банку є не просто недотриманням Цивільного кодексу, а й загрожує кримінальним переслідуванням. Можна констатувати, що виконання боргових зобов’язань є священним обов’язком громадянина. Однак за наявності форс-мажорних обставин такою заборгованістю можливо нехтувати або відстрочити до ліпших часів. 

Як не розрахуватися з судовим виконавцем

Якщо їх дії не суперечать закону, варто розуміти, що вони не можуть вимагати погашення застави за кредитом, а також сум, що нараховуються банком за обслуговування. Такі запити можуть бути підтверджені лише рішенням суду, тому за його відсутності вони можуть вважатися незаконними.

Для того, щоб займ взагалі не довелося погашати на етапі, коли він вже був переданий третій особі, при отриманні необхідно було виконати ряд умов:

  • без поручителів;
  • без застави;
  • не володіють майном або транспортними засобами.

В такому випадку ви не зможете погасити кредит, але потім доведеться вічно ховатися від судових виконавців та ігнорувати постійні дзвінки та смс. Якщо у позичальника ліквідних активів, кредитори незабаром перестануть намагатися дістати недобросовісного клієнта, якщо розмір його боргу не дуже великий.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button