Списання боргів

Як позбутися безгрошів’я та боргів

Прострочення за кредитом в банку чи МФО — це досить широка проблема, яка доволі часто зустрічається. Низькі доходи, скорочення, падіння економіки в умовах війни та коронавірусу призводять до неможливості виплат. Якщо знати свої права та умови чинного законодавства, можна позбутися боргів МФО, а з ним неприємного клопоту, який звалився на плечі, зробивши це максимально швидко та ефективно.

Варіанти списання банківських кредитів

Законодавство надає право повністю здихатись від боргів. Це можливо, вибравши один з найбільш слушних варіантів: 

  • дочекатись недійсності строку позовної давності — 36 місяців від прийняття договору чи останнього платежу. Тільки протягом цього часу з клієнта мають право вимагати кошти у судовому порядку;
  • втрата працездатності — отримання інвалідності перекладає відповідальність на страховика, якщо постраждалий має поліс;
  • неплатоспроможність — банкрутство актуальне, коли розмір позики становить 180 тис. грн, а особистого майна у розпорядженні неплатника немає. 

Є способи, які дозволяють позбутись кредитів, закривши борги. Оптимальний і найбільш вигідний вихід — пом’якшення фінансового навантаження, коли позика нікуди не зникає, але приносить значно менше дискомфорту. Йде мова про реструктуризацію і рефінансування. Борги можуть списуватись автоматично після 3 років, бо саме тоді закінчується строк позовного часу. Сюди ж відносяться недієздатність та матеріальний крах. Обирати варіант необхідно виходячи з індивідуального положення особи. Допоможе не помилитися юрисконсульт блога «Звільнимо».

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button