Заборгованість

Як назавжди позбутися від боргів і кредитів: поради юристів з практикою

Дзвінки, листи та безперебійні погрози колекторів, вилучення нажитих статків та заборона покидати межі країни — це далеко не всі неприємні наслідки прострочення кредиту. Така ситуація повинна правильно коректувати дії, аби зрозуміти, як діяти чітко, впевнено, швидко, щоб раз і назавжди вилізти з кредитів. 

Як позбутися боргів у банку завдяки процедурі банкрутства

Кодекс чинного законодавства стосовно банкрутства дозволяє позичальникам списати позику, оголосивши про фінансовий провал. Особливості полягають у наступному:

  • сума позики повинна складати понад 30 зарплат, а у власному користуванні не може бути майна для вилучення і продажі на аукціоні з метою покриття збитків;
  • позику можуть списати, реструктуризувати на термін 5 років, а якщо мова йде про іпотеку, то на 10-15 років;
  • наступну матеріальну неспроможність можливо оголосити мінімум через 60 місяців. У цей час обов’язково звітувати фінансовим установам про стан банкрутства, коли берете нові кредити.

Питання виходу з боргів та позик нагальне, цікаве та болюче для багатьох осіб, особливо в момент економічного падіння, яке тягне за собою багато обмежувальних факторів. Законодавство надає споживачам цілих 3 способи розв’язання проблеми, а на якому зупинитися підкажуть фахівці-практики в області юриспруденції. Саме вони збережуть ваші гроші та нерви.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button