Заборгованість

Як сплатити заборгованість за електрику?

Серед інших енергоносіїв електроенергія продовжує залишатися найпопулярнішим, а її вартість з роками дедалі зростає. Оплата за світло забирає майже 10% рахунку пересічного українського громадянина, що доволі багато, якщо врахувати необхідність погашення інших боргів. 

Коли з певних причин отримувач послуг не має змоги сплачувати за показаннями лічильника, борг зростає, що може призвести до подання позову до суду з боку енергокомпанії. При цьому процедура погашення заборгованості буде здійснюватися у спрощеному порядку, а комунальне підприємство матиме право накладати арешт на активи й використовувати навіть нерухомість в рахунок погашення. Аби цього не сталося, блог «Звільнимо» розповість, як сплатити за електроенергію, якщо у вас є борг.

Можливі шляхи ліквідації заборгованості

Проблемою з оплатою послуг за електроенергію найкраще займатися на ранній стадії, до того, як вона почне спричиняти серйозні наслідки: фінансові та юридичні. Коли борг вже накопичився, а надходження від ЖЕКу почастішали, але грошей на негайне розв’язання проблеми немає, є декілька виходів:

  1. Написання заявки на проведення реструктуризації.
  2. Прохання про здійснення перерахунку суми боргу.
  3. Отримання позики.

Борг за електроенергію — це тривіальна проблема, якщо її вчасно вирішити.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button