Заборгованість

Як списати борги за кредитами, якщо є іпотека

Середній заробіток українців дозволяє придбати власне житло лише через 10-20 років посиленої праці, але проблема у тому, що накопичення можливе за умови збереження і відкладення повної суми отриманих грошей. Інфляція та інші ризики свідчать про те, що заощадити самостійно малоймовірно. Найкращий спосіб придбати оселю — взяти іпотеку. Такий крок надто відповідальний, тому питання списання боргів законно у цьому випадку є дуже актуальним. 

Блог «Звільнимо» розповість про деталі.

Банкрутство фізичних осіб як спосіб розв’язання проблеми

Зняти з себе матеріальну відповідальність оголосивши неплатоспроможність можливо з 2019 року. Процедура буде дійсною, якщо борг складає понад 180 тис. грн. Оголошення банкрутства при іпотеці припускає:

  1. Повне списання суми. Майно відправляють на аукціон, а кошти йдуть на погашення кредиту. Частина належить дебітору, але все ж потрібно знати, що у більшості ситуацій вилучених грошей не вистачає на покриття збитків. Саме тому, щоб уникнути таких неприємностей треба вчасно оголосити себе банкрутом і не залишитися без нічого, ще й з боргами фінустанові. 
  2. Реструктуризація продовжить строки виплати на 10-15 років, даючи значне послаблення кредитного тиску на клієнта. Це прекрасний вихід для тих, кому не можна залишитись без житла, бо іпотека стала єдиною можливістю його здобути, а значить необхідно врятувати його від арешту. 

Нове наявне законодавство спрощує списання кредитів.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button