Списання боргів

Актуальність допомоги юристів при розв’язанні питань банкрутства

Коли є непогашена заборгованість перед банком, то варто пробувати все ж не іти на конфлікти з установою. Хоча наявна економічна ситуація приводить до того, що випадків невиплат по кредитах фіксується все більше. І питання списання боргів на законних підставах є доволі актуальним, також не менш актуальною є допомога профільного юриста. Хоча перед тим, як наймати такого юриста, варто дізнатись, чи є для цього об’єктивні підстави.

Ключові умови для ініціації процедури банкрутства

Блог ЗВІЛЬНИМО неоднократно розповідав, як списати борги через процедуру банкрутства і які підстави треба мати для цього. Юристи наголошують, що спочатку треба пробувати віршувати питання через контакт з банком, тому що краще все ж виковувати свої обов’язки по договору кредитування. Банки не будуть проти, якщо сторони домовляться про реструктуризацію або рефінансування. Хоча часто і це боржник не може виконати, тому банкрутство є безальтернативним.

Підставами для початку процедури банкрутства є наступне:

  • Перевищення ліміту по боргу, який становить 30 мінімальних заробітних плат;
  • Відсутність платежів по кредиту за останні два місяці;
  • Нема у власності боржника того майна, що можна продавати на користь боргу с юридичного боку.

Списати борги по кредитах через банкрутство можна без важких наслідків, хоча вони є. Наприклад, п’ять років буде потрібно говорити про статус банкрута в фінансових установах, 60 місяців не оголошувати повторно про банкрутство та не оформлювати великі угоди.

Що говорять юристи з питань банкрутства?

Банкрутство фізосіб є доволі бюрократизованою процедурою с юридичними нюансами, тому варто рішати дане питання с досвідченим юристом. Інакше вірогідність успішного результату процедури банкрутства різко знижується.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button