Списання боргів

Що говорять юристи та реальні боржники про процедуру банкрутства

Проблема списання боргів по кредитних займах існує завжди, тому що на кожного справного платника за позикою знайдеться той, хто не хоче або не може платити з об’єктивних причин. Для останньої групи позичальників є доволі сприйнятна процедура банкрутства, завдяки якій можна позбавитись боргу відносно просто і з малими втратами. Проте, реальна практика говорить різне про цю процедуру, і блог ЗВІЛЬНИМО має розкриття усіх сторін даної опції.

Кому краще оголошувати себе банкрутом?

Для того, щоб легітимно оголосити себе банкрутом, треба перевіряти, чи має боржник для цього підстави. Критерії отримання даного статусу наступні:

  • Борг по кредитним позикам, який сумарно перевищує 30 мінімальних зарплат за місяць;
  • Зафіксована відсутність майна, яке підходить для погашення боргу;
  • Грошей боржника не вистачає для повернення оформленого кредитного займу;
  • За останні два місяці боржник практично нічого не платив.

Списати борги законно через банкрутство треба в останню чергу, коли вже більше нічого не допомагає. Спочатку варто пробувати домовитись про реструктуризацію або рефінансування. І лиш потім варто подавати на банкрутство.

Результат процедури банкрутства для боржника

У разі успіху даного процесу, позичальник може розраховувати на те, що колектори більше не будуть йому чи його родичам дзвонити, боргові зобов’язана та судові обмеження зникнуть. Також це дає змогу реструктуризувати позику на довгий строк, якщо мова іде про доволі великі позики.

Думка юристів у справах банкрутства фізосіб

Юристи ТОВ «ЗВІЛЬНИМО» говорять, що краще працювати разом з ними над процедурою ініціювання банкрутства. Вони гарантують, що усі документи будуть зібрані та запевнені нотаріально, що правильно буде написана і подана заява до господарського суду та інше. Для успіху у справі варто знати нюанси чинного законодавства.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button