Списання боргів

Чи реально назавжди позбутися від кредитних боргів

Наслідки того, що позичальник своєчасно не буде виконувати обов’язки кредитного договору, є доволі негативними. Це примусове утримання статків, це арешт майна, заборона покидати територію країни, не кажучи про нахабну поведінку колекторських компаній. Від усього цього можна пити, якщо знати особливості чинного законодавства. Списати борги законно можна декількома шляхами, і вони дозволяють повністю позбутися зобов’язань перед банком.

Очікування строку закінчення позовної давності

Цей спосіб є відносно легким, бо самому боржнику треба буквально нічого не робити протягом трьох років і нічого не платити та не підписувати. Але це працює тільки у випадку боргів по малих кредитах. Якщо борг значний, то банк або МФО будуть діяти більш наполегливо і братися до усіх можливих інструментів впливу на боржника.

Втрата працездатності через інвалідність

Списати борги за кредитами, якщо є інвалідність можна, але тут треба дотримуватися чіткого порядку дій. Спочатку треба мати на руках що діє договір зі страховою, після цього отримати інвалідність, втратити через неї працездатність. Результатом стає неможливість платити по боргах, а усі витрати на себе візьме саме страхова компанія.

Особливості процедури банкрутства

Позбавитись від боргів за кредитами через банкрутство можна, якщо перевірити заздалегідь наявність деяких обов’язкових передумов. Це наступні умови:

  • Перевищення планки по боргу у розмірі 30 мінімальних зарплат;
  • Майна для погашення наявного боргу нема у власності боржника;

Результатом цієї дії є реструктуризація великих боргів на довгий строк або повне списання боргу. Що до подальших обмежень, то вони безумовно є. Це необхідність оповіщення фінансових установ про свій статус на 60 місяців, і неможливість в цей строк знов подавати на статус банкрута.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button