НовиниПерсональні фінанси

Для безробітних створили ”позику потенційних підприємців”

В Україні пропонуватимуть кошти для безробітних малозабезпечених громадян на 3 роки для підприємництва з умовою, згідно з якою їх можна не повертати. Таку інформацію повідомили в Міністерстві соціальної політики України.

Безвідсоткову фінансову допомогу у сумі до 15 мінімальних зарплат нададуть, щоб оплатити рахунки за обладнання і матеріали. Так пропонують заснувати підприємницьку справу. Позику необхідно віддати протягом 3 років. У відомстві підкреслюють – сума, яку необхідно повернути, зменшиться на розмір сплачених податків та ЄСВ. Якщо новий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати позику не потрібно. Кошти надаватимуть за бюджетною програмою сприяння економічній самостійності з назвою “Рука допомоги”. У держбюджеті для реалізації програми у наступному році передбачено близько 100 млн гривень.

Щоб отримати фінансову допомогу, потрібно написати заяву, звернувшись до центру зайнятості за місцем проживання. Також необхідні довідки про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи. Як зазначається, в розробці бізнес-плану можуть допомогти працівники центрів зайнятості. У пілотному проєкті програми брали участь понад 230 людей у 3 областях та 3 територіальних громадах ще 3 областей у 2016-2019 роках за підтримки Світового банку.

Нагадаємо, в Кабінеті Міністрів України заявили, що в країні видали в три рази більше коштів на програми пільгового кредитування, ніж у 2020 році. Мова – про розподілення пільгових коштів поміж 30 тисячами бізнесів з різних частин країни. Як зазначалося, 65 млрд гривень кредитів видано в рамках програми “Доступні кредити 5-7-9%”, а 7 млрд гривень підприємці отримали за програмою “портфельних держгарантій”.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button