ЕкономікаНовини

В Україні вперше продадуть спиртозавод з погашенням кредитних боргів

Перший аукціон з продажу спиртозаводу за новими умовами призначено на 27 січня Фондом державного майна України. Покупець зобов’яжеться сплатити кредитні борги підприємства у розмірі його стартової вартості. Про це повідомив виконувач обов’язків директора держпідприємства “Укрспирт” Сергій Блескун.

Цього разу продаватимуть Борщівське місце ведення діяльності та зберігання спирту у Тернопільській області. Стартову ціну лоту встановили на рівні понад 28 млн гривень.

Умови продажу передбачають, що протягом п’яти днів з моменту переходу покупцю права власності, він має перерахувати “Укрспирту” як балансоутримувачу підприємства суму, еквівалентну стартовій вартості. Суму скерують, щоб погасити кредитні борги, борги із зарплати, борги перед бюджетами та по сплаті ЄСВ.

На сторінці в соціальній мережі Сергій Блескун висловив ентузіазм щодо майбутньої угоди. На його переконання, нові умови проведення аукціонів з приватизації об’єктів ДП “Укрспирт” є останнім кроком до повної демонополізації та приватизації держпідприємства. Виконувач обов’язків директора також запевнив, що «Укрспирт» має на балансі підприємства із загальною балансовою вартістю на рівні 450 млн гривень і цього достатньо, щоб розрахуватися з усіма боргами.

Нагадаємо, Фонд державного майна України вже обирав дату для продажу Борщівського місця ведення діяльності та зберігання спирту у Тернопільській області в грудні, але призначені на 23 число торги були скасовані за день до події. Стартова ціна при цьому залишилася наразі без змін.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button