Новини

Експорт до росії повністю заборонено

Кабмін прийняв постанову «Про заборону вивезення товарів з України на митну територію Російської Федерації», повідомляє пресс-служба Міністерства економіки України.

Це значить, що за межі митної території України товари до російської федерації не вивозитимуться. Ні за зовнішньоекономічними контрактами, ні за торговельними. І навіть якщо вона є «країною призначення» — теж.

Ця постанова діятиме до моменту, коли можна буде скасувати військовий стан в Україні, а також коли росія припинить чинити «недружні дії» проти нашої держави.

За прогнозами уряду, ухвалене рішення не матиме негативних економічних наслідків. Так, із березня по червень 2022 року на територію росії транспортувалася продукція з чорних металів на суму 4,189 млн доларів і хімічна продукція на 57,2 тисячі доларів.

Загальна сума експорту українських товарів до рф за чотири місяці склала всього 4,2 млн доларів. Для порівняння: тільки в січні 2022 року українські підприємства експортували до рф товарів на 250 млн доларів.

Крім того, ембарго на експорт допоможе українським компаніям, що мали контрактні зобов’язання перед суб’єктами рф, встановити юридичну чіткість у питанні невиконання контрактів. І тепер вони зможуть сконцентрувати активність на інших ринках.

Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко.

«Ми продовжуємо санкційний тиск проти рф. Ця постанова – ще один з багатьох інструментів економічного впливу. Розуміємо, що санкції – це засіб не лише реагування на військову загрозу, а й упередження агресії в майбутньому. Хочу констатувати, що з початку війни експорт товарів до рф де-факто було зупинено. Тепер це закріплено і на правовому рівні»

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button