Списання боргів

Головні причини, чому українці стають учасниками реєстру боржників

Даний реєстр активно наповнювався все більшою кількістю українців ще до повномасштабного вторгнення країни-агресора, і с тих пір економічна ситуація точно не покращилась. Якщо говорити про приріст від перших місяців поточного року, то він складає 14%. Блог ЗВІЛЬНИМО розповість, які причини потрапляння у список боржників є найбільш розповсюдженими.

Особливості приросту боржників 

Цікаво, що якщо брати суху статистику, то найбільша кількість боргів, а саме 857 578 випадків, зафіксована реєстром ще у місяці до великої війни. Потім кількість боргів стала вдвічі менше, а якщо проводити порівняння з аналогічним періодом 2021 року, то ситуація і зовсім аномальна, бо темпи приросту скоротилися одразу на 10 процентів. Проте, зрозуміло, що це маніпулятивні цифри, бо економічна ситуація точно не стала кращою, аніж минулого року.

Для того, щоб не потрапляти у такі списки, особливо сьогодні, варто розуміти, як списати борги по кредитах законно, якщо є незакриті кредитні позики. Кваліфікований юрист має досвід та знання для того, щоб оперативно допомогти боржнику з його наявними проблемами.

Особливості конкретних категорій боржників

Якщо дивитись на те, які категорії боржників наповнюються більш активно, то це штрафи за адміністративні порушення та штрафи за порушення ПДР. Багато штатів за порушення ПДР говорить про те, що с початку війни реєстри були закритими, проте камери автофіксації працювали на повну. Що до третьої категорії, яка має приріст в 18%, то це борги за комунальними послугами, та тут все зрозуміло. Хтось виїхав з країни, хтось банально не може платити по цих боргах, тому що прибутки різко впали.

ТОВ «ЗВІЛЬНИМО» дуже не рекомендує потрапляти у подібні реєстри, та не накопичувати свої борги, будь то борг за комуналку або кредитну позику. Наслідки непогашених боргів завжди неприємні.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button