Списання боргів

Можливість зняття заборон на виїзд з країни при банкрутстві

Ініціація процедури банкрутства може зняти багато проблем з боржника по кредитній позиці. Це не тільки можливість не платити гроші банку. Це також і зняття судових заборон, які з’являються, коли банк передає справу по боргу до суду. Однією з таких заборон є неможливість покидати країну. Проте списання боргів та кредитів через банкрутство займе і таку проблему.

Особливості заборони на виїзд при банкрутстві

Багато хто використовує поїздки за кордон не як можливість відпочити та гарно провести час, а як можливість заробити грошей. Тому варто не доводити до ситуації, коли банку не залишається нічого, окрім подавати справу до суду і накладати заборони на боржника. Адвокат по банкрутству може більш предметно сказати, чи є насправді така заборона і що треба робити, щоб її зняти. Погрози від колекторів ще не про що не говорять.

Простіше всього зняти подібну заборону через процедуру банкрутства, хоча можна спробувати та заплатити по боргах, якщо фінансове становище це дозволяє.

Фактори для ініціації процедури банкрутства

Боржник повинен пометати, що для банкрутства, списання боргів і зняття усіх заборон, треба мати такі передумови:

  • Великий борг у розмірі 30 мінімальних заробітних плат;
  • Відсутність додаткового цінного майна, що можна продати для погашення позики;
  • Банк не отримував платежі протягом останніх двох місяців, або ці платежі були менше, ніж половина;
  • Дохід не покриває потреби банка.

Закриття заборон на виїзд

Позбавитись від кредитних боргів вигідно, бо це автоматом знімає заборони на виїзд з країни. Можна домовлятись про реструктуризацію або рефінансування, можна чекати, поки пройде строк позовної давності, а швидше всього організувати процедуру банкрутства.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button