ЕкономікаНовини

Кабмін прийняв рішення про індексацію пенсій

Вчора, 16 лютого, Кабінет Міністрів України прийняв остаточну постанову про щорічний перерахунок пенсій. Це рішення стосуватиметься всіх громадян пенсійного віку.

Головним фактором впливу на індексацію та її конкретний розмір називають підвищення рівня середньої зарплати в Україні. Нагадаємо, що розмір пенсій вираховується з розміру страхових виплат з зарплати. Окрім цього, збільшиться також розмір виплат для найбільш вразливих верст населення.

Всі перераховані виплати будуть проіндексовані на 14%.

Документ був розроблений представниками Міністерства соціальної політики України. Своєю метою автори називають проведення щорічної індексації пенсій, а також поліпшення матеріального становища найбільш вразливих громадян.

Згідно з інформацією Мінсоцполітики, індексації підлягатимуть усі пенсії, котрі були призначені до 2019 року. В середньому, пенсії таких громадян (а це близько 8 мільйонів осіб) будуть підвищені на 360 гривень, хоча цей показник індивідуальний. В найгіршому випадку, підвищення гарантовано складатиме 100 гривень.

Пенсії військовим будуть збільшені в середньому на 700 гривень від їх основного розміру.

Найбільше підвищення пенсій очікує на категорію осіб, котрі мають посвідчення ліквідаторів аварії на ЧАЕС: від 1358 до 2264 гривень (конкретний розмір вираховуватиметься індивідуально; до уваги братимуть групу інвалідності особи).

Нагадаємо також про ті категорії осіб, на яких закон про індексацію не поширюється. Серед них державні службовці, помічники народних депутатів, наукові співробітники та інші. Для них доплата також передбачена і складатиме 135 гривень щомісячно.

Датою щорічної індексації пенсій у 2022 році призначене 1 березня.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button