НовиниСтатті

Масові кібератаки на українські ресурси

Учора ввечері низка сайтів українських державних установ національного значення піддалися тривалим хакерським атакам. Зокрема, на деякий час перестали функціонувати сайти двох державних банків – ПриватБанку та Ощадбанку, а також Міністерства оборони України, Збройних Сил України та Міністерства внутрішніх справ України.

Першими про проблеми в роботі заявили користувачі Ощадбанку: через раз або з перебоями працювали банкомати і термінали, мобільний застосунок та вебсайт.

Наступними жертвами атаки стали застосунок та сайт ПриватБанку – там майже одразу відреагували на події та повідомили про DDoS-атаку.

Сайти двох міністерств (Міноборони та МВС), а ще ЗСУ, ввечері також «лягли», або просто не відкривалися.

Крім того, представники Альфа-банку та Монобанку повідомили, що їх системи теж зазнали атак, але витримали навантаження. Михайло Федоров, міністр цифрових трансформацій, повідомив, що «Дія» увесь вечір відбиває потужні хакерські напади.

Сайти Офісу Президента України та Кабінету Міністрів України не працювали ближче до опівночі.

Спеціалісти Мінцифри повідомляють, що основні атаки відстежувалися з Росії та Китаю, трохи менше з Чехії і Узбекистану.

Станом на сьогодні у Держспецзв’язку заявили, що атака на українські державні портали триває. Сайти банків вже відновили роботу і функціонують у нормальному режимі.

За словами Михайла Федорова, вчорашня атака стала найбільшою в історії України. Вона була спланованою заздалегідь та мала на меті розповсюдження паніки серед населення та дестабілізацію ситуації в країні.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button