Списання боргів

Коли варто співпрацювати з адвокатом по банкрутству?

Починаючи з 2019 року, усі фізичні особи мають легітимне право подавати на процедуру банкрутства. Проте, діяти у цьому процесі самостійно дуже не вигідно – є вірогідність, що справа затягнеться, ускладниться, так і фінальне рішення буде не на користь самого боржника. Адекватним варіантом є пошук спеціаліста с досвідом в подібних справах. Дійсно корисним буде адвокат по банкрутству.

За що відповідає адвокат по банкрутству?

Коли позичальник кредитного займу не може платити, то за певних умов він може позбавитись цього боргу. Саме цей результат і приносить успішна процедура банкрутства, яка стала доступною для фізичних осіб с недавнього часу. Умовою для оголошення банкрутом є борг, перевищуючи 30 мінімальних заробітних плат. Проте, є ще інші вимоги:

  • Нема доходу, який може покривати борг;
  • Відсутнє майно, коштом якого можна покрити борг;
  • Боржник платив мало або не платив зовсім по боргу в останні два місяці.

Послуги юриста по банкрутству фізичних осіб допомагає в том, щоб оперативно зібрати необхідні документи, та надалі представляти інтереси замовника в суді. Подібні фахівці розуміються на усіх тонкощах процедури банкрутства.

Наслідки самостійного подання на процедуру банкрутства

Варто зазначити, що мова іде про доволі довгу і важку процедуру, якщо не знати, що конкретно треба робити. Віршувати усі бюрократичні питання одному, без допомоги юриста, вкрай важко та не має особливого сенсу, якщо враховувати потенційні трати на профільного адвоката. Списати борги законно через встановлену процедуру банкрутства можна значно швидше, ніж робити це через закінчення дедлайну позовної давності або через альтернативні способи. Проте, варто пам’ятати про перераховані вище передумови.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button