Списання боргів

Основні напрямки, за які відповідає юрист з питань банкрутства

Для того, щоб успішно та відносно швидко позбавитись себе боргових зобов’язань через процедуру банкрутства, треба зібрати необхідний пакет документів, довести свою неплатоспроможність та інше. Діяти у цьому питанні без допомоги кваліфікованого юриста з метою трошки зекономити доволі безглуздо, тому що вірогідність успіху падає, а шанси на отримання додаткових витрат, напроти, зростає. Тому блог «ЗВІЛЬНИМО» наполягає, що при ініціації банкрутства варто співпрацювати с юристами.

Перелік послуг, які надаються юристами боржникам

Нічого хорошого від того, що клієнт має борг перед банком нема для обох сторін. Але частіше правда саме на стороні банка, тому він може сам або через колекторів кожен день дзвонити боржнику, передавати справу до суду, примусово стягувати кошти з депозиту та інші жорсткі методи впливу. Вийти із цього положення, окрім простого погашення боргу, можна декількома шляхами.

Спочатку можна дочекатись три роки і за цей час нічого банку не платити та нічого з ним не підписувати. Варіант працює, коли борг є відносно невеликим. Якщо борг великий, краще пробувати спочатку йти на домовленість про реструктуризацію або рефінансування – банки часто ідуть на зустріч таким боржникам, які не уникають відповідальності. Якщо платити по боргу можливостей ніяких нема, тому що під час кредитування позичальник отримав інвалідність і втратив роботу, то за все заплатить страхова компанія. Але без наявного поліса результату також не буде.

Банкрутство фізосіб має чіткі вимоги до боржника – це борг вище 30 мінімальних зарплат, відсутні додаткові активи, і два останні місяці не може бути зафіксованих платежів по боргу. Після цього можна оголошувати себе банкрутом, що приводить до наступного:

  • Зняття укладених судових постанов;
  • Закінчення дзвінків від колекторів;
  • Списання боргу або домовленість про покращення умов.

Що дають послуги юриста позичальнику з боргом?

Якщо є потреба в тому, щоб швидко списати борги за кредитами, то юрист значно збільшує шанси на успіх. Адвокат дає індивідуальні підходи до кожної проблеми окремо, допомагає оперативно зібрати базу документів та якісно представляє інтереси замовника у подальших судових справах.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button