Списання боргів

Перевірені способи позбавлення дзвінків від колекторів

При виникненні боргів перед банком або МФО і довгим затягуванням з погашенням цих боргів варто очікувати, що невдовзі колектори почнуть діяти дуже агресивно. Незважаючи ні нащо, вони можуть погрожувати не тільки самому боржнику, а діяти через родичів, друзів, колег по роботі. Якщо вже позичальник потрапив у таку ситуацію, йому варто знати, як позбавитись від колекторів.

Позбавлення від колекторів при відсутності боргів

Теоретично, колектори можуть дзвонити не тільки безпосередньо самому боржнику, а людям, які з боргом ніяк не пов’язані. Якщо дивись на те, що говорить закон у цьому випадку, то колектори можуть легітимно дзвонити тільки самому боржнику, його гаранту або поручителю Інші дії вважаться незаконними. Якщо трубку підніме друг або родич, йому треба ввічливо попросити передати документи по кредиту, і спитати, чому дзвонять саме йому. Якщо це не допомагає, то можна відправляти скаргу до Незалежної Асоціації українських Колекторних Агентств.

Позбавлення від колекторів самому боржнику

Списати кредит законно вигідно саме боржнику, тому це найкоротший шлях до того, щоб подібні дзвінкі перестали надходити. Варіанті дії наступні:

  • Повністю або частково погасити кредитний займ;
  • Домовитись про реструктуризацію боргу, а саме вибити для себе зменшення регулярних виплат або продовження терміну дії кредитного договору;
  • Домовитись про рефінансування позики, коли новий кредит погашає старі позики.

Позбавитись по боргах за кредитами можна і через банкрутство. Проте тут треба вибирати сприйнятливий шлях до банкрутства. Це може бути очікування трьох років з моменту останньої оплати, це може бути отримання інвалідності під час кредитування та втрату працездатності – для цього треба мати договір зі страховою. Ще є варіанти, коли боржнику нічим платити, у нього нема додаткового майна на продаж, і два останніх місяці позичальник не вносив коштів на рахунок банка.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button