Прострочення по кредиту

Можливість передачі квартири за боргом по кредиту

Реалії кредитування такі, що банки доволі жорстко ставляться до тих, хто не виплачує кредитний займ своєчасно. І чим більшим є борг, тим біль активно банк діє, щоб так чи інакше отримати свої гроші. Наприклад, якщо оформлюється іпотечний кредит с заставою на нерухомість, то є вірогідність лишитись цього об’єкта. Але це процес не дуже швидкий і поступовий, тому позбавитись від боргів законно, якщо під ризик попадає квартира, можна. Проте, боржнику варто діяти активно та іти на співпрацю з банком.

Коли банки починають претендувати на квартиру боржника?

Варто нагадати, що при невиконанні боржника його обов’язків перед банком, установи починають діяти по встановленій інструкції, де є декілька поступових рішень. Наприклад, спочатку вони активно нагадують про борг, потім, якщо боржник нічого не робить, вони підключать до справи колекторів. І вони вже діють більш зухвало та агресивно. Хоча ТОВ «ЗВІЛЬНИМО» нагадує, що юридичних основ для подібних дій у них нема, краще до цього не доводити. Фінальним етапом є звертання до суду, і цього треба боятись найбільше.

Якщо боржник має окрім основного житла ще одну квартиру, то її можуть заарештувати. Але далі все залежить від того, які умови прописані в договорі по кредиту, тому тут більш предметно на питання відповість досвідчений юрист. Теоретично, квартиру можуть забрати, але сам банк зробити це не може – все робиться виключно через суд. Тому і якщо справа до суду ще не дійшла, то і боржнику за квартиру перейматись не варто.

Головна умова для передачі квартири за боргом по кредиту

Навіть якщо є в наявності великий прострочений кредит, його все одно варто намагатись погасити, через реструктуризацію або рефінансування. Тому що в протилежному разі є вірогідність скопити борг більше, ніж 30 мінімальних зарплат, а це вже прямий шлях до втрати житла.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button