Прострочення по кредиту

Коли банки забирають квартири в рахунок боргу по кредитах?

Не треба нехтувати тими умовами кредитування, які прописані в договорі з фінансовою установою, тому що наслідки можуть бути доволі важкими. Особливо це стосується великих боргів, які повність розв’язують руки банкам, відповідно, вони при бездіяльності боржників звертаються до суду. І все суд, теоретично, може забрати квартиру. Блог ЗВІЛЬНИМО пояснює, коли саме боржнику варто терміново реагувати, щоб не втратити квартиру.

Підстави для того, щоб банк забрав квартиру за кредитний борг

Спочатку ніхто не діє радикально, тому при виникненні заборгованості, банківські установи намагаються не одразу звертатись до агресивних колекторів або передавати справу до суду. В першу чергу ідуть перемовини про те, щоб боржник все ж почав платити хоч щось. Можливо, сторони прийдуть до того, щоб організувати реструктуризацію або рефінансування. Банкам треба, щоб борги не накопичувались, і вони зовсім не прагнуть обманути клієнта і вимусити його віддати свою квартиру.

Якщо ні повідомлення від банку, ні дії колекторів, ні до чого не приводять, і боржник просто не відповідає на повідомлення, то справа переходить до суду, і тут прострочений кредит може стати дійсно проблемою. Саме суд може встановити примусову передачу житла на користь банка, але для цього треба мати підстави. Без допомоги кваліфікованого юриста доволі важко розібратись в нюансах укладеного договору, тому краще наймати фахівця.

Коли варто боятись, що квартиру заберуть?

ТОВ «ЗВІЛЬНИМО» рекомендує не затягувати з виплатою боргу, якщо він перевищив 20 мінімальних зарплат і якщо в наявності є більше, ніж одна квартира. Проте вирішити може тільки суд.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button