Блог ЗвільнимоСписання боргівСтатті

Можливості списання кредиту по втраті роботи

Чи не головною причиною несвоєчасної виплати кредитного займу виступає важка фінансова ситуація, спричинена втратою роботи. Особливо це відчувається під час глобальних економічних криз. Якщо є непогашений кредит, проте боржник втратив джерело доходу, то у нього є законні інструменти щодо уникнення негативних наслідків невиконання умов договору. Як саме це зробити, можна дізнатись, прочитавши блог Звільнимо.

Розв’язання проблеми списання кредиту без суду

Боржник повинен тримати в голові той факт, що банківська установа намагається не наказати його, а просто повернути свої кошти, відповідно, якщо боржник усе грамотно пояснить  банку, чому саме виник борг, то із ситуації можна вийти з мінімумом витрат. Варіанти розв’язання проблеми боргу такі:

  • Реструктуризація кредиту, коли збільшується термін договору, знижується ставка, списуються відсотки та інше;
  • Оформлення кредитних канікул;
  • Оформлення нового кредитного займу, щоб позбавитись старих боргів.

Це варіанти, коли усі стороні задоволені та справа не доходить до суду. Проте у боржника може і не бути можливостей погашати кредит, відповідно, тоді треба пробувати списати борг законним способом. Компанія Звільнимо нагадує, що простіше працювати над списанням боргу разом з юристами.

Особливості списання кредиту по втраті роботи

Це доволі довга та важка процедура, хоча с юристом процес спрощується. Якщо мова не іде про інваліда, коли витрати по закриттю кредиту бере на себе страхова компанія, то треба пробувати наступні способи списання:

  • Очікувати строку в три роки з моменту останнього платежу, та за цей момент нічого нового не підписувати та не оформляти;
  • Запускати процедуру банкрутства, коли у боржника не має достатньо доходів, додаткова майна і борг пройшов ліміт в 180 тис. грн.

ТОВ Звільнимо радить діяти поступово, відповідно, спочатку намагатись домовлятись про покращення умов кредитування, а вже потім оформлювати банкрутство, яке має і негативні наслідки.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button