ЕкономікаНовини

Нові пріоритети податкової політики у 2022 році

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час онлайн-зустрічі з членами Української Ради Бізнесу наголосив на важливих змінах у пріоритетах податкової політики у 2022 році.

Зокрема, пан Гетманцев зазначив, що з початку року набули чинності норми нових податкових законів, серед яких «антиофшорний закон» та закон про оподаткування послуг нерезидентів.

Данило Гетманцев заявив: «Це основні зміни до чинного законодавства, які є нормами для будь-якого бізнесу в будь-якій країні. Ми прибрали пільги, продиктовані свого часу політичною корупцією, і зробили наближене до справедливого оподаткування для різних видів господарської діяльності, спрямувавши максимальні зусилля на детінізацію».

Він також анонсував комплексну реформу оподаткування доходів, котра має допомогти вирішити проблемне питання «чорних» зарплат (у конвертах). В рамках цієї реформи, планується знизити до 25% податок на доходи фізичних осіб, а також обкласти 5-відсотковим податком самозайнятих осіб без відкриття ФОП.

Пані Надія Бедричук, виконавчий директор Української Асоціації прямого продажу, з цього приводу заявила: «За нашими підрахунками, люди, які мають дохід до 100 тис грн на рік, реєструючись ФОПами, мають сплатити державі 23% – це ЄСВ та податки. За такого навантаження дуже важко мотивувати людей реєструватися офіційно. Ми підтримуємо реформу самозайнятих і просимо змінити підхід до визначення переліку професій, встановити такий принцип: дозволено бути самозайнятим усім, окрім певного переліку КВЕДів».

Учасники онлайн-зібрання також обговорили негативні тенденції української митної політики, зокрема, корупційні схеми митниці та шляхи подолання цієї проблеми. Було озвучено декілька пропозицій розв’язання проблеми.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button