ЕкономікаНовини

В 2022 році пенсії українців зростуть

В Пенсійному Фонді України анонсували декілька етапів підвищення пенсій для українців старших за 65 років. Також там детально представили план підвищення на 2022 рік, котрий буде складатися з декількох етапів.

Так, перше підвищення українські пенсіонери мають отримати вже з 1 березня. Щорічна індексація стосуватиметься всіх пенсіонерів, у тому числі, старших вікових категорій.

ПФУ також повідомили про підвищення мінімального розміру пенсій. За наявності трудового стажу мінімум 20 років для жінок та 25 років для чоловіків, пенсіонери віком від 80 років будуть отримувати від 2600 гривень, а віком 75-80 років – 2500 гривень.

Другий етап підвищення пенсій очікується в жовтні. Пенсійний Фонд планує збільшити розмір виплат для пенсіонерів, старших за 70 років. Плануються наступні надбавки:

  • 500 гривень щомісячно для осіб, старших за 80 років;
  • 400 гривень для осіб віком 75-80 років;
  • 300 гривень для пенсіонерів від 70 до 75 років.

Також, при наявності повного страхового стажу, мінімальна виплата для пенсіонерів становитиме 3 тисячі гривень.

У той же час, відмічається постійно зростаючий дефіцит коштів у бюджеті Пенсійного Фонду України. На сьогодні заборгованість Фонду становить майже 75 мільярдів гривень, а згідно з прогнозами, у 2022 році Фонду не вистачить 38% коштів для виплати пенсій. Незважаючи на це, держслужбовці обіцяють виділити необхідні кошти з державного бюджету.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button