Списання боргів

Нюанси позбавлення боргів по мікропозиках

Оформляючи мікропозику в відповідних МФО, варто очікувати не тільки на простоту та швидкість процедури, но і на великі процентні ставки. Це приводить до того, що далеко не всі здатні адекватно оцінити свої фінансові можливості й вчасно виплатити борги. Але навіть при виникненні подібного боргу, клієнт має декілька дієвих алгоритмів, які ефективно допомагають уникнути неприємних наслідків.

Хто може розраховувати на списання боргів по мікропозиках?

Якщо нічим платити мікрозайм, то МФО спочатку спробує усіма наявними методами стягнути чинний борг. Самі методі очевидні – це погрози через колекторів стосовно самого боржника або близьких людей, також це може бути й судова справа.

На пробачення позики варто розраховувати у наступних випадках:

  • Коли позичальник отримав травму, зафіксував інвалідність та більше не може працювати. Для цього треба мати дійсний страховий поліс;
  • Якщо з моменту останнього внеску по мікропозиці пройшло понад три роки. Це маловірогідно, тому що МФО за цей період буде діяти значно жорсткіше, аніж банки;
  • Якщо боржник отримав статус банкрута.

Останній варіант є найефективнішим способом, який дозволяє позбавитись від кредитних боргів. Для цього треба зібрати боргів на суму від 30 мінімальних заробітних плат та більше.

Процедура списання боргів в МФО

Списати борги МФО без юриста з досвідом в профільному законодавстві доволі складно. Це може привести до затягування справи, збільшення витрат або до невдачі в даній справі. Спеціалісти компанії «ЗВІЛЬНИМО» дають кваліфіковану допомогу при списанні різноманітних боргів в МФО, по реструктуризації позик, позбавляють обмежень від суду та неправомірних дій колекторів.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button