Списання боргів

Встановлений порядок списання боргів в МФО

Погіршення поточної ситуації в економіці країні неодмінно викликає появу великої кількості боржників перед фінансовими установами, які видають кредити населенню. Особливо багато проблем у клієнтів МФО, які беруть позики на дуже не вигідних для себе умовах. Проте, поява боргу, який неможливо віддати, не є проблемою, яку вирішити неможливо. Блог ЗВІЛЬНИМО розповість особливості порядку списання боргів в МФО.

Нюанси списання кредитного боргу перед МФО

В загальному сенсі, процедура списання боргу перед МФО не відрізняється від боргів перед банками. Ця процедура є легальною для фізичних осіб. Якщо мова іде про відносно невеликі борги, то МФО може спробувати домовитись про покращення умов кредитування, а саме про реструктуризацію або рефінансування. Пресинг від колекторів та судові процеси наступають у випадку невиплат великих кредитних боргів.

Для успішного списання кредитного боргу, клієнту треба відповідати декільком критеріям:

  • Наявність оформленої інвалідності та неможливості працювати відповідно до неї. Але тут треба мати й оформлений страховий поліс;
  • Закінчення трирічного періоду з моменту останньої оплати по кредиту. Одночасно з тим, за цей період не треба нічого підписувати з МФО додатково;
  • Оформлена процедура банкрутства;

Особливості списання боргів по мікропозиках через банкрутство

Банкрутство фізосіб в Україні є чи не найпростішим, найшвидшим і найбільш фінансово доступним способом вийти з під пресингу від МФО. Умовами для цього є наступне:

  • Загальна сума боргу перевищує планку в 30 мінімальних зарплат;
  • Два місяці поспіль боржник вносить не більш ніж половину від того, що треба платити по договору;
  • Відсутнє майно, яке потенційно можна реалізувати на користь МФО;
  • Є підтвердження неплатоспроможності.

В сучасних реаліях, оптимально запускати процедуру банкрутства разом з юристами ТОВ «ЗВІЛЬНИМО».  Спеціалісти с досвідом розуміють, як проводити дану процедуру на вигідних для клієнта умах і з мінімальними витратами часу та грошей.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button