Списання боргів

Шанси на легальне списання боргів МФО

Брати кредитну позику у МФО доволі ризиковано, тому що потенційні наслідки вчасної невиплати боргу значно перевищують ті доступні умови, які пропонуються установою. Проте під час кризи у населення немає особливого вибору, і вони активно беруть подібні позики. Якщо все ж позичальник дійшов до стадії, коли борг перед МФО з’явився, і погасити його він об’єктивно вже не може, то варто вивчати варіанти, як списати борги МФО. 

Проблеми взаємодії боржника і МФО

Є думка, що МФО дуже сильно відрізняються від банків і це не зовсім легальні структури, тому ніяких особливих наслідків за прострочення по кредиту не буде. Але це доволі груба помилка, тому що всі ці установи працюють легально, тому і методі впливу на боржників, за деякими виключеннями, цілком легальні. Наслідки заборгованості прописані у договорі, хоча вони є стандартними. Варто очікувати наступного:

  • Жорсткі нагадування про борг від колекторів;
  • Довгі судові процеси;
  • Обмеження у вигляді арешту майна, заборони покидати країну та інше.

Тільки професійна консультація юриста ТОВ «ЗВІЛЬНИМО» допоможе боржнику пройти цей неприємний етап життя з мінімальними витратами. Саме він точно знає, як відносно швидко позбутись боргових зобов’язань.

Процес списання боргу в МФО

Інструкція рівно така, як і в банках. Спочатку треба намагатись хоча б розпочати платити по боргах. Для цього є процедури спрощення початкових умов кредитування через реструктуризацію та рефінансування боргу. Якщо ці варіанти не розглядаються, то тоді варто думати про опції списання боргу перед МФО. Існує три основні шляхи списання:

  • Очікування трьох років з моменту останнього внеску грошей та останнього оформлення будь-яких документів з МФО;
  • Доказ втрати працездатності через інвалідність та погашення боргу за рахунок виплат страхової компанії;
  • Оголошення себе банкрутом, для чого треба мати борг від 180 тис. грн та бути людиною з мінімальними статками та без додаткового майна.

Актуальний закон о списанні боргів по кредитах має положення, завдяки яким усі шляхи позбавлення зобов’язань перед МФО через банкрутство чітко регламентовані. Проте, краще діяти разом с юристом, що розуміється на цих законах.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button