Списання боргів

Основний перелік документів для подачі на банкрутство

Якщо особа точно розуміє, що вона не може навіть частково платити за оформлений кредитний займ, і пом’якшення умов через реструктуризацію ні до чого не приводить, то можна подавати на статус банкрута. Списати кредитні борги через банкрутство можна по встановленій судом процедурі, для якої важливо правильно зібрати документи.

Які документи подаються для оформлення банкрутства

ЮК «ЗВІЛЬНИМО» рекомендує працювати над питанням разом з адвокатом по банкрутству, тому що він допоможе при зібранні необхідної документації. Для початку треба скласти заяву до господарського суду, а до нього треба прикладати ряд документів. В заяві варто в деталях зазначати, які саме обставини привели до того, що платити по боргу вже неможливо. Але одразу переходити до списання боргу не треба, якщо є підстави, щоб частково платити по боргу – для цього прописується план реструктуризації. Його теж простіше складати з юристом.

З документів варто відзначити паспорт, дані про кредиторів і боржників, опис наявного майна у власності боржника, опис заставного майна, дані про банківські рахунки. Також треба додавати трудову книжку, дані про угоди за останній рік, довіреність на юриста. Ще треба брати з собою документи, які підтверджують відсутність економічних злочинів.

Важливість декларування майна

Якщо треба позбавитись від боргів по кредитах через банкрутство, то до документів варто додавати декларування майна за три останніх роки, майно членів сім’ї, майно подружжя, також описувати треба автомобілі, цінні папери та інше майно.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button